Doorzoek de website

Het curcuminepreparaat van Microres een succesverhaal

In de afgelopen 10 jaar heeft Microres haar onderzoek gericht op geneeskrachtige werking van geelwortel of kurkuma. Kurkuma wordt gewonnen uit een tropische plant, Curcuma longa, die in India en Pakistan groeit maar ook in ons land als sierplant wordt aangeboden. De plant heeft fraaie witte, roze of paarse bloemen. De geneeskrachtige werking van kurkuma die uit de wortel van de plant wordt gewonnen is al vele decennia bekend.

Het onderzoek van Microres is lange tijd gericht geweest op de geneeskrachtige en preventieve effecten op de ziekte van Alzheimer. Al in een vroeg onderzoek stadium bleek echter dat kurkuma of het derivaat en werkzame bestanddeel van kurkuma “curcumine” slecht bestand is tegen licht, water, hitte en nog een aantal factoren. Verder wordt curcumine slecht door de darmen opgenomen, door het bloed afgebroken en door de lever geïnactiveerd. Een aantal van deze problemen werden al jaren geleden door Microres opgelost. De bedoeling was namelijk om curcumine toe te voegen aan coffeepads en hiermee een voor de consument gemakkelijk in te nemen preventief preparaat tegen Alzheimer op de markt te kunnen brengen. Door het toevoegen van een aantal “natuurlijke” additieven werden de slechte absorptie-eigenschappen van curcumine na een groot aantal experimenten in het researchlaboratorium van Microres uit de wereld geholpen. Dit resultaat werd vastgelegd in een octrooi.
Door diverse onderzoeksinstituten wordt onderzoek gedaan naar de sterke anti-kankerwerking van kurkuma. Eén van de meest bekende Nederlandse onderzoekers is Michal Heger van de afdeling Experimentele Chirurgie van het AMC in Amsterdam. In dit voorjaar kreeg hij voor zijn onderzoek naar geelwortel tachtigduizend euro subsidie van de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker bovenop een eerder ontvangen subsidie van deze stichting.

Een jobstijding en het vervolg

Bij Microres werd dit onderwerp nog extra actueel, toen de eigenaar van Microres begin 2016 te horen kreeg dat bij hem gemetastaseerd SCLC vastgesteld was. Vrij vertaald is dit longkanker met uitzaaiingen, dit was o.a. naar de lever het geval. In zijn geval kwam hij in aanmerking voor een experimentele behandeling in het kankerinstituut in Rotterdam. De behandeling bestond uit 6 kuren van 21 dagen van chemokuren met Carboplatin en Etoposide en bovendien ondersteund met het experimentele medicijn Veliparib. Het resultaat van deze behandelingen was verbazingwekkend. Was de prognose voor de levensverwachting begin 2016, 3 maanden, na de 3e opnameperiode en de 3e chemokuur, met de Veliparib ondersteuning toonde een CT-scan aan dat 60% van de metastasen verdwenen waren. Hoewel het effect van Veliparib niet mag worden onderschat, is de afname van de metastasen voornamelijk te danken aan de chemokuren met name de Carboplatin en slechts ca. 10% aan de combinatie met Veliparib.
Na het afsluiten van de 6 chemokuurbehandelingen werd overgegaan op een continu inname van een verhoogde dosis Veliparib van 400 mg twee maal daags. Het gebruik van Veliparib is niet geheel onschuldig en wordt niet door iedere patiënt goed verdragen. Bekende bijwerkingen zijn:   
  • Misselijkheid
  • Vermoeidheid
  • Verminderd aantal rode bloedcellen of hemoglobine
  • Braken
  • Verminderd aantal witte bloedcellen en verminderd aantal lymfocyten en neutrofielen
  • Diarree
  • Verminderd aantal bloedplaatjes (bloedcellen die de bloedstolling bevorderen en bloedingen tegengaan)
  • Verminderde eetlust
De meesten van deze bijwerkingen worden ook daadwerkelijk ondervonden door gebruikers van Veliparib. Veliparib is een potentiël anti-kanker geneesmiddel als een PARP-remmer. Het doodt kankercellen door het blokkeren van een eiwit genaamd PARP, waardoor genetische schade in kankercellen wordt veroorzaakt en de vatbaarheid voor kankerbehandelingen wordt verhoogd. Hieruit mag de conclusie worden getrokken dat Veliparib per definitie niet persé een genezend effect heeft, echte genezing wordt maar zelden bereikt. Veliparib zal echter een aanvullend preparaat zeker ondersteunen.

Belangrijk !!

De genezing van kanker vloeit voort uit de natuurlijke eigenschap van het immuunsysteem om apoptose (natuurlijke afbraak) van kankercellen te bewerkstelligen. Dit natuurlijke systeem blijkt geactiveerd of wellicht opnieuw geactiveerd te moeten worden. Uit diverse studies is komen vast te staan dat curcumine hierin een belangrijke rol speelt, zie bijvoorbeeld: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665944/ Het is dus van het allergrootste belang dat de curcumine door het lichaam wordt opgenomen. Dit zal voornamelijk in de darmen moeten plaatsvinden.

Microres heeft de eigenschappen van haar curcuminepreparaat zo ontwikkeld dat de curcumine optimaal wordt geabsorbeerd. Het curcuminepreparaat van Microres kan worden toegepast als aanvulling op voorgeschreven behandeling. Alle ingrediënten van het preparaat zijn 100% van natuurlijke oorsprong en bevatten geen toxische stoffen of alergenen.
Uit de praktijk blijkt dat curcumine niet altijd de ultieme oplossing is voor het genezingsproces van kanker. Er worden bijzonder goede resultaten bereikt bij de behandeling van alvleesklier- en longkanker terwijl het effect bij kanker aan de galwegen minimaal lijkt.
Het curcuminepreparaat van Microres is nog niet in de handel, maar wordt tot op heden op laboratoriumschaal vervaardigd. Ook is er tot op heden geen commerciële waarde bepaald van het curcuminepreparaat, alle researchkosten en octrooikosten zijn uit privé middelen betaald. Dat het preparaat werkt en effectief is behoeft geen verdere uitleg.